Hem!

Ja, igår åkte vi hem efter ha varit på förlossningen. Blev lite senare än vad vi hade räknat med eftersom vi fick åka in till förlossningen så vi var inte hemma förrens vid 19:30.

Tog ett litet kort på vägen hem.

Väl hemma väntade kompisen (som vi sover hos) och hans dotter. Han har en bit att köra hem henne, så dom skulle sova hos oss över natten.
Vi åt lite middag och då blev det pommestripps och hamburgare. Annars hände det inte så mycket mer den dagen.

Förlossningen och hem igen!

Ja, det blev resultatet av besöket hos barnmorskan igår.

Hade ju som sagt en tid hos barnmorskan igår. Då min barnmorska är på semester fick jag en tillfällig barnmorska. Hon lyssnade på bebisens hjärtljud och kollade mitt blodtryck. Allt var bra. När hon skulle mäta magen fick hon inte till det riktigt av två orsaker, dels hade bebisen kommit så långt ner och så mäter ju aldrig barnmorskerna på samma sätt. Då min första förlossning slutade med uraktut kejsarsnitt på grund av att navelsträngen var lindad hårt runt hans ben och magen inte hade växt riktigt den sista veckan ville hon kolla upp det extra noga. Så hon ville skicka mig till förlossning där dom skulle undersöka mig ordentligt.

När vi kom dit dröjde det en bra stund innan dom kom och öppna dörren, så det var ju tur att jag inte skulle föda då för då hade jag ju blivit hyperstressad. Sen satte dom mig vid en ctg-maskin (en apparat som kollar sammandragningar och bebisens hjärtslag som dom får en rapport på via ett papper som kommer ut ur maskinen). Där fick jag sitta i 15 minuter. Egentligen ska man sitta i ca 10 minuter, men eftersom bebisen inte var vaken, så dom kunde se några fosterrörelser på rapporten väckte dom bebisen. Barnmorskan tog en liten apparat som såg ut som en rakapparat och satte på magen på mig och skickade in ett litet surrande ljud så den vakna. Och det gjorde den verkligen.

Kvinnan på bilden är inte jag. Den är hämtad på ett förlossningssjukhus.

Efter det gjorde dom ett ultraljud för att uppskatta lite av hur mycket bebisen vägde. Och det gjorde ont:(. Hon kom åt nått på bebisen som gjorde att det gjorde väldigt ont. Huvudet låg väldigt långt ner så det ska inte vara så lång tid kvar nu:).

Ultraljudskortet på bebisen som är taget för längesedan.

Efter det fick vi åka hem.

Inget nu heller:(!

Ne, det hände inget i natt heller:(. Får se vad barnmorskan säger idag. Ska bli lite spännande att gå dit.

Har varit lite duktig än så länge idag. Gick till kjosken fram och tillbaka förut. Det är ju inte såå jätte långt, tar bara några minuter att gå dit. Kände att jag behövde röra mig lite, då jag satt ganska mycket igår. Fötterna kändes lite bättre idag så det är inte lika jobbigt att gå idag:). Hade ju hoppas att den här promenaden skulle sätta fart lite på det, men ne det ville sig inte. Tänkte dammsuga lite innan jag ska till barnmorskan och se om det hjälper. Annars får jag väll gå upp och ner för trapporna.

Trött

Somnade ju inte förrens vid 2 i natt. Vaknade av larmet vid 9. Första gången på länge som jag inte vaknar innan larmet går igång. Anledningen till att jag ställer larmet är att jag skulle kunna sova hur länge som helst. Och då får jag panik. Då känns det som hela dagen är förstörd.

Kom till dukat frukostbord med kaffe, inte helt fel:). Har inte gjort alls mycket idag. Diskat lite annars har jag suttit mest vid datan. Har inte haft såå jätte bra dag i dag. Mina fötter har svullnat ännu mer, så nu är dom nästan dubbelt så stora och det känns:(. Har inte vilat någon middag idag och det känns det med. Är jätte trött nu så det blir nog att lägga sig tidigt idag om det nu då skulle gå. Så fort jag går och lägger mig så börjar förvärkarna. I natt var dom så kraftiga så jag började kolla på klockan. Kändes nästan som värkar. Men det blev ju bara en i halvtimmen i ett par timmar.

Huvudet verkar ha kommit väldigt långt ner. För nu trycker det på rejält mycket så det kan göra ont i bland. Så nu hoppas jag att jag snart kan få föda.

Imorgon ska jag till barnmorskan. Småskratta lite när jag fick den tiden för två veckor sedan. Trodde ju att jag skulle ha fött tills dess. Men vem vet. Den har ju natten på sig.

Gammalt magkort

Kollade lite på bilderna i mobilen och hittade ett gammalt magkort.

Graviditetsvecka: 17+0

En anings skiljnad till graviditetsvecka: 40+3

Kom upp i morse med utan problem:). Men idag vakna jag inte själv utan av larmet som gick igång klockan 9. Så det fick bli lite sovmorgon idag *härligt*.  Men det var inte roligt att vakna på sätt och vis. Hade hellre vaknat i natt av värkar. Somnade inte förrens vid 2 i natt eftersom jag hade kraftiga förvärkar.

Ännu en lugn dag!

Somnade vid 00:30 i natt och vakna och gick upp vid 7:30.
Hade inga problem att komma upp i morse fastän jag inte hade graviditetsbältet:). Låg ju på rygg hela natten, och det gjorde ju sitt.

Har käkat lite frukost och diskat lite på morgonen. Sen satt jag vid datan en stund och fixade lite med bilder. Käkade sen lite lunch och tog hand om tvätten. Sen fick det bli en timmes vila och det var härligt.

Kompisen gjorde middag och då blev det korvstroganof och det var gott:P. Jag diskade efter maten och sen åkte jag och älsklingen till affären och handla lite.

Nu sitter vi och kollar på en film på 6:an. Snart blir det sängen och jag hoppas att jag vaknar i natt av att det är dags för bebis. Så vi får se om jag dyker upp här på bloggen i morgon.

Börjar bli otålig!

Ja nu börjar jag bli riktigt otålig. Vill ju ha bebis NU! Inte bara för att det börjar bli jobbigt med nerver i kläm så det strålar i benen, kraftig foglossning, mensvärk och kraftiga förvärkar utan mer för att jag är nyfiken och se vad det är för kön och kunna hålla den hos mig och gosa med bebisen.
Fick ju datumet den 23:e, som var i fredags och då trodde jag faktiskt att den skulle komma. Trodde nästan att den skulle komma tidigare, som barnmorskan också trodde, eftersom jag har fått barn tidigare.¨Men, men, jag får snällt vänta. Den kommer när den kommer.

Här kommer en resumé på dom magkorten jag har lagt ut:

Graviditetsvecka: 37+2

Graviditetsvecka: 38+5

Graviditetsvecka: 39+2

Graviditetsvecka: 39+6

Graviditetsvecka: 40+1

Graviditetsvecka: 40+3

Idag hade varit en väldigt bra dag att föda på. Då kan jag åka hem på fredag som vanligt, men med en bebis. Men jag tror inte att jag ska tänka på det så mycket just nu, för då jagar jag väll bara upp mig för det.

Har inte så ont av foglossningen idag:) och det är tur det. För jag har fått för mig att jag vill undvika ha bältet på mig då det trycker ihop höfterna (som är meningen) och det är kanske inte så bra om jag vill få igång det. Då ska man ju göra tvärtom. Sitter mycket bredbent i soffan och gungar lite. Har hört att det är bra att göra så.

Ska gå runt i lägenheten lite, ta hand om tvätten och hoppas att det kan sätta igång det.

En skön och härlig dag!:)

Somnade redan vid 1 inatt och sov enda till klockan 8. Sov med graviditetsbältet och låg på rygg hela natten och hade då inga problem att komma upp:).
Kompisens tre yngsta är här. Dom kom i fredags och stannar veckan ut. Tösen är 5, ena pojken är 12 och den andra pojken är 13 år. Dom har varit borta med sin pappa hela dagen på något lekland, vad det nu hette. Så jag har bara varit här och tagit det lugnt.
Har diskat lite, suttit här vid datan och så däckade jag i soffan och sov i två timmar. Det var jätte härligt. Vaknade utvilad och känner mig på topp:).

Efter att älsklingen slutade på jobbet åkte vi till ett gatukök och käkade mat. Det här blev det:

Jag tog en cheesburgare

och älsklingen tog en kebabtallrik

Resten av kvällen blir lugn. Kanske ska kolla lite på film sen.

Magkort!

Ja, magen är där fortfarande. Men snart får den gärna komma ut. Nu mera när bebisen rör sig värkar det som den kommer åt någon nerv när den flyttar huvudet längre och längre ner, så det strålar till i benen ibland:(. Lite jobbig om man är ute bland folk då, då det känns som benen ska vika sig på mig:(. Tur att jag har pojkvännen med då, som jag kan ta tag i:).

Denna bilden är tagen igår. Nu är jag i vecka 40+4.

Sov jätte gott i natt då jag hade graviditetsbälte på mig och låg på rygg hela natten. Så imorse hade jag inga problem att komma upp:).

Borta bra men hemma bäst!

Borta är bra men hemma är ju bäst! Va verkligen härligt att få vara hemma över helgen. Men det kändes ändå lite otryggt då det är längre till sjukhuset om jag skulle föda när vi var hemma. Vi har 12 mil dit och eftersom det går undan när jag väl ska föda så känns det ändå tryggare att ha kommit till stan älsklingen jobbar i. För nu har vi bara ca 4-5 mil.

Somnade faktiskt redan vid 1 inatt och det är ju tidigt för mig just nu. Men jag vakna vid 4:45 av att jag skulle vända mig om från sidan. Och sidan är inte så bra att ligga på för mig just nu på grund av min foglossning. Jag väckte älsklingen av att jag skrek rätt ut. Fick fruktansvärt ont, benen låste sig och det knaka och spraka så mycket i höfterna att jag trodde att jag skulle gå sönder:(. Även hade jag graviditetsbälte på. Lyckades till slut komma upp och då rättade det till sig. Somnade om en halvtimme senare och vakna vid 8 igen och då kände jag mig mycket bättre:).

Vi åkte nästan direkt och här är lite bilder taget från bilen så dom är väll inte såå jätte bra. Ganska fin väg att åka på.

Och så fick vi se lite kossor på vägen med.

Vi besiktigade bilen på vägen och det gick jätte bra:). Bara lite småsaker. Efter det åkte vi till ett jätte fint ställe och fikade.


Efter att vi hade kommit fram åkte vi till en annan stad och kikade lite i olika affärer. Det vi skulle ha fanns inte.

Resten av kvällen blir lugn. Sitter och kollar på en film nu

Trött!

Får bli ett kort litet inlägg idag, då jag är väldigt trött!

Somnade inte förrens vid 3 i morse då jag hade haft flera kraftiga förvärkar. Va så att jag började kolla klockan i fall att det skulle kunna vara lite värkar. Men ack va blåst jag blev på det. Vakna vid 5:30 av att jag hade försökt att vända mig om. Kunde inte röra mig på grund av foglossningen. Tog en bra stund innan jag kom upp. Har lyckats vila i en halv timme ungefär nu på dagen.

Både jag och älsklingen har tillbringat nästan hela dagen i sängen och kollat på filmer. Annars var vi ute på en tur nu på eftermiddagen med bilen. Stannade till och köpte pizza på vägen hem. Nu kollar vi på ytterligare en film. Går nu bara och hoppas på att jag kan få föda snart så jag får sova lite *skratt*. Sover ju mindre nu än vad man gör när man har en liten att ta hand om på nätterna.

Vi tog en dag extra här hemma, så vi åker inte tillbaka till älsklingens jobb förrens imorgon bitti.
Får se om jag dyker upp här på bloggen imorgon eller om jag ligger inne på förlossningen *hoppas* att jag inte finns här imorgon. Vill inte vänta mer nu ju.

Spidad!

I natt va jag vaken till klockan 5. Kunde bara inte somna. Kände mig helspidad. Men det är ju ganska normalt när det börjar närma sig förlossning. Tillbringade natten med att röja i köksskåpen och städa av dom och polera upp mttt ena smyckeskrin och två kopparunderlägg.

Och så här blev resultatet. Skulle ju tatt ett förekort me ju, som det såg ut innan.

Vakna vid 8:30 idag och va ganska så trött. Käkade lite frukost, satt vid datan en stund sen sov jag midda en timme. Efter det gick jag ut en stund och prata lite med grannen och en annan avlägsen granne. Sen åkte jag och älsklingen till affären innan vi käkade middag. Älsklingen gjorde pommes och hamburgare:P.

Nu senare på kvällen åkte vi på en liten tur i det fina vädret.

Vi åkte på landsvägar och där var det jätte fint:).

Nu ikväll ska jag och älsklingen kolla lite på film och käka godis♥.

Övertid!

Ja nu är det övertid på bebisen. Skulle ju kommit igår, men det ville den inte. Väntar med spänning. Det roliga är ju när jag ringer till folk som tillexempel svärföräldrarna, så får jag börja samtalet med: -Nej det är inte dags än. Dom tror och vissa andra att det är dags  så fort jag ringer. Det är många som väntar med spänning på denna bebisen:).

Skrev ju för inte så länge sedan att det var nog det sista magkortet. Nu får vi se om det här blir det sista magkortet.

Köpte ju en badbalja till lilla bebisen igår. Så här ser den ut.

En bra balja tycker jag:). Kan sätta slangen där på sidan och så har den en propp i botten med:).

Ingen bebis än

Idag skulle bebisen komma. Men den vill inte titta ut än. Men snart hoppas jag. Svärfar fyller år på måndag, så det kanske blir att dom får fira födelsedag ihop.

Inatt somnade jag vid 5. Inte alls kul. Låg där i sängen och bara stirra typ, jagade fluga mellan förvärkarna:(. Fick lite sällskap då älsklingen vakna till en stund. Vaknade vid 10 och höll inte på att komma upp på grund av foglossningen. Men till slut så.

Har diskat lite, suttit vid datan och bara tatt det lugnt. Fick gå med graviditets-bältet en stund idag. Har även packat ner lite saker för hemfärden över helgen. Får se om jag åker tillbaka på söndag eller om det har kommit bebis då.
Stannade till på vägen hem på biltema. Pojkvännen skulle köpa en del till bilen och så köpte vi en fin badbalja till bebisen. Lägger ut en bild på den imorgon.
Nu på kvällen när vi kom hem, har vi käkat lite middag, det blev korv med bröd, klockan var så mycket så det fick bli något lätt. Så har vi kollat lite på film. Annars har det inte hänt så mycket mer idag


Ännu en lugn dag!

Gick upp vid 9 idag. Somnade faktiskt tidigt om man jämför med tidigare nätter, runt 2:30-tiden. Har suttit mest vid datan, diskat lite och lagat middag. Då blev det hamburgare med bröd. Har haft mycket förvärkar idag. Och jag känner hur huvudet kommer längre och längre ner och det gör lite ont ibland, så jag hoppas att den vill komma ut snart. Men det kan väll inte vara så långt kvar nu då när huvudet är fastkilat.
Nu ska jag vara social med min pojkvän. Vi ska kolla på filmen som går på 6:an och äta lite godis

Det är det jag har nippran på just nu

Sista magkortet?!

Ja nu får det ju gärna bli dax för bebisen att komma ut tycker jag. Men som det känns så är det nog dax ganska så snart. Känner hur huvudet kommer längre och längre ner och förvärkarna blir allt mer kraftiga.

V.40

Barnet:

Inget är som väntans tider

Cirka 50-52 cm och 3.5-4 kg. Barnet fyller ut hela din mage. Allt är klart.

Mamman:

Beräknat förlossningsdatum

Förlossningen närmar sig, kanske har du redan fött? Förvärkarna påverkar liv-moderhalsen att mjukas upp och kortas av. Ändå är det inte konstigt om du får vänta ytterligare en vecka eller två på ditt barn. Glöm inte att det är helt normalt att passera utsatt datum för förlossningen. Det allra bästa för både dig och barnet är att kroppen hinner mogna fullt ut innan de första värkarna kommer. Livmoder-tappen skall mjukas upp och dina bäck-enfogar hinner också mjukna lite till. 92 procent av alla barn som föds i Sverige gör det mellan vecka 37 och 42. Cirka 4 procent föds före vecka 38. Även om det kan kännas hopplöst tungt att passera sitt förlossningsdatum kan det vara en tröst att veta att 90 procent av allt kvinnor som passerar vecka 40 har fött sitt barn innan vecka 42 är över. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Antagligen beror det på att nivåerna av hormonet prostaglandin ökar och påverkar tarmen att tömma sig, något som är helt ändamålsenligt inför förlossningen. När förlossningen väl startar kommer du att förbruka ungefär 500 kalorier i timmen. Det kan vara nästan som ett maratonlopp att föda barn och det är en bra tanke att du skall förbereda dig för ett sådant. Vila mycket, ät bra och lagra kolhydrater så kommer du att orka bättre. Förbered dig väl och kom ihåg att din kropp är skapt för att föda, bara du låter den. Möt den första värken med mod, tillit och fokusera på din uppgift. Du har något stort och fantastiskt att se fram emot. En föda är en sak. Men det är först efteråt, när barnet äntligen finnshos er, som det riktigt stora äventyret börjar! Nu är ni föräldrar! Lycka till!

 

Har hittat en sida där man kan se på film om graviditets V.28-37 (finns så klart andra veckor också), http://se.babycenter.com/video/pregnancy/weeks-28-to-37-pregnancy/

Och här är en film på förlossningsförloppet, http://se.babycenter.com/video/pregnancy/labor-and-birth/


Kläder till bebisen!

Har ju skrivit att jag skulle lägga ut kläder jag har köpt till bebisen. Nu äntligen kommer det bilder på det.
Kläderna är köpta på Lindex!

Dressen är av storlek 56 och boddyn är av storlek 62. Färger som passar båda könen:).

Har inte viljat köpa så mycket mer kläder. Blir lite roligare och köpa mer sen när vi vet vad det är för kön. Nu har vi lite kläder till bebisen på BB. Inget fel på kläderna på BB, men det är ju alltid roligare att ha något eget:).


Igår blev jag väldigt överaskad och det var inte lite heller. Vi bor ju som sagt inneboende nu tills jag ska föda eftersom min pojkvän har ett jobb här och jag vill att han ska vara med på förlossningen. Det hade ju inte varit möjligt annars eftersom jobbet ligger 23 mil hemmifrån och han skulle inte hinna hem när det väl är dax. Så nu till saken......Kompisen har en granne som jag har pratat lite med. En trevlig kille på 32 år. Igår kom han och ringde på dörren. Jag öppna så klart. I näven hade han en påse som han räckte fram till mig. Varsegod, sa han det är ju inte så mycket men det är ju alltid nått. Då fick jag en söt boddy till bebisen. Snacka om gulligt:).

Och det är ju en färg som passar båda könen. Det är av storlek 62/68.

Alltid kul när det finns så snälla människor:).


Slappdag!

Vi fick tag på ett bra minneskort till kameran igår, så nu kan vi ta 500 kort:). Det pojkvännen skulle ha till bilen var ju så klart slut hos leverantör:(, typiskt när man har åkt en bit, men ja, ja, vi fick ju köpt ett minneskort i alla fall:).

På vägen tillbaka stannade vi i stan och tog en pizza. En calzone blev det för mig:P

Väl tillbaka i lägenheten tog jag det ganska lugnt. Vi kollade lite på tv, annars hände det inte så mycket mer.

Somnade lite sent i natt som vanligt. Somnade vid 4 och vaknade vid 8:45 och då gick jag upp. Hade lite svårt att komma upp i morse, men till slut så.
Dagen har varit ganska lugn. Har diskat lite, tvättat, handlat och suttit vid datan. Vilade en stund mitt på dagen.
Blev pizza till middag idag igen. Då blev det en med annanas och curry på. Bananen som skall vara på också valde jag bort. Nu ikväll blir det lugnt. Har fått ganska mycket vatten i benen, så har jag mycket förvärkar och ont av foglossningen.

Lite kläder till bebisen från svärföräldrarna

Här kommer det lite kläder till bebisen från svärföräldrarna som dom har köpt på Lindex

2 stycken boddy med tillhörande mössa i storlek 50.

2 sycken boddy i storlek 62.

Det var fina kläder tycker jag. Och dom har valt färger som passar både till flicka och pojke:).


Jag har också köpt lite kläder, men dom ligger i väskan som ska med till sjukhuset och väskan ligger i bilen. Ska ta upp det senare ikväll och lägga ut bilder på det med.

Shopping!

Var ganska trött igår när vi kom hit. Orkade inte blogga så mycket då. Somnade inte förrens i morse vid 4. Hade ont av foglossningen och kraftiga förvärkar. Typiskt när man är trött. Så jag gick inte upp förrens vid 9:30 idag. Då kände jag mig mycket bättre. Lyckades somna med graviditetsbältet på mig, men det gjorde ju inget för det gjorde att jag kom upp ur sängen utan problem:)

Igår shoppade vi lite i ett shoppingcentra när vi var hos svärföräldrarna. Var på apoteket och köpte lite värktabletter, nässpray och medicin till mig som är receptfritt såklart. Jag är laktosintolerant. Men tar jag dom tabletterna kan jag äta mat med laktos (mjölkprodukter) i. Alltid bra att ha om man blir bjuden på middag eller om man ska äta ute. Har råkat ut för det ibland att jag knappt kan äta något när jag har varit ute och ätit. Och så vill man ju inte vara ofin om man är bjuden på middag. Något jag inte har druckit på länge som innehåller laktos är cappuccino, och det är ju såå gott:P. Det köpte jag igår och njöt av en kopp i fulla drag i förmiddags när jag hade lyckats komma upp.

Vi var även inne på Expert och köpte denna kameran för 999 kr.
Problemet var ju bara det att vi tänkte ju inte på att man skulle ha minneskort med ju. Så vi kan ju bara ta 2 kort, sen är minnet fullt:(. Och den ska vi ju ha nu när bebisen föds och ta massa kort. Så det blir till att åka till en annan stad som ligger 4 mil här i från när han har slutat å jobba och köpa ett minneskort. Pojkvännen ska köpa lite saker till bilen som ska bytas.

Annars idag har jag inte gjort så mycket. Fick åka till pojkvännens jobb och lämna hans solglasögon som han hade glömt. Han står och jobbar ute och det är inte så långt här i från. Ska sätta på en maskin tvätt, dammsuga och diska lite. Och förutom att vi ska iväg sen så blir det en ganska lugn kväll.

långtur!

I morse vakna jag av att det stod ett rådjur precis utanför vid 7.
Blev inte såå jätte bra bild då jag tog den med mobilen. Rådjuret står mellan dom råsa strecken.

Idag skulle vi åka tillbaka till pojkvännens jobb. Men det fick bli en liten omväg. Va först nere hos svärföräldrarna, som var hemma över dagen från campingen. Var där en liten stund och hämta kläderna som hon har köpt till bebisen, (kommer bild sen). Sen bar det iväg till en speciell mcaffär för att lämna in en del till min pojkväns mc. Sen bar det av till jobbet och då hade vi åkt ca 55 mil, så nu är jag helt färdig. Har varit iväg sedan 8 i morse och kom inte fram förräns vid 17.

Nu ska jag bara slappa. Kolla på någon bra film.

Gött!

Då har man varit i affären och fått handlat det jag skulle ha. Vi stannade till på pizzerian och tog oss en pizza på vägen me:P

För min del blev det en pizza med annanas och champinjoner med beanessås:P.

När vi kom hem fikade vi och då blev det kladdkaka och kaffe:P

Nu frammåt kvällen ska vi ha lite myspys med dricka och godis:P, till någon bra film♥.

Det är så skönt, för det blir en natt till hemma. I morgon åker vi tillbaka till pojkvännens jobb.

Montering av spjälsäng!

I morse vaknade jag redan vid 6:30, så där gick sovmorgonen åt skogen. Men man kan ju inte räkna med annat nu när det är nedräkning inför förlossning. Somnade lite sent inatt då magen växte så det knaka. Trodde inte jag kunde bli större. Men nu får den väll ändå ha växt färdigt tycker jag. Den ska ju kunna komma ut med *s*.

Har hunnit med att äta lite frukost, städa halva badrummet och suttit och tittat på medans min pojkvän har varit så duktig att montera ihop spjälsängen. Hjälpte ju till lite, genom att hålla i sängen i mellan åt. Funderade nästan på att jag skulle filmat och lagt ut det på youtube. Men jag tror inte min pojkvän hade uppskattat det, då det kom en del svordomar *s*. Problemet var att ena sidan på spjälsängen ska man kunna ta upp och ner, så man smidigt kan lyfta ut bebisen. Den delen var inte enkel att få till, men till slut så lyckades han. Det var då jag kom in i bilden och fick hålla lite. Men nu är allt på plats, så som spjälsängen, skötbordet och byrån som vi ska ha bebisens kläder i:).
Ser ju här på magbilden att jag har sådana där trevliga bristningar nu, men det bjuder jag på. Kan ju inte se det annars nu när magen är så stor och det är väll tur det *s*. Kan inte se mina egna fötter längre.

Resten av dagen blir ganska så lugn. Ska städa resten av badrummet och så får jag åka till affären igen. Strösockret börjar ta slut och melittapåsarna är helt slut. Och är det något jag inte klarar mig utan så är det ju kaffe med socker. Det är ju det ända som kan hålla mig vaken just nu. Redbull är ju totalt förbjudet nu när jag är gravid. Annars är det ett bra alternativ för mig när jag är trött.

Magkort!

Här kommer det en bild på min mage. Förhoppningsvis blir det bara denna bilden, om jag inte hinner att ta någon mer:).

Lite snurrig kanske

Inlägget jag gjorde tidigare idag stämmer in på mig, glömde jag ju att skriva att det gällde graviditetsvecka 39. Jag är nu i vecka 39+1 för att vara mer exakt.

Saker till bebisen

Var ju som sagt och handla förut. Köpte då hem lite blöjer, kan ju vara bra att ha hemma så slipper man tänka på det. Och så köpte jag även mjölktilläg. Jag ska ju amma, men det kan ju alltid vara bra att ha hemma om något skulle inträffa. Tänker på min mamma som fick mjölkstockning mitt i natten med min bror och fick då inte fram en droppe mjölk. Pappa fick då åka väldigt långt för att hitta något som var nattöppet.
Köpte även våtservetter. Men det hittade jag ingen bild på. Det heter våta tvättservetter.
Så nu är det bara bebisen som fattas.

Stämmer in på mig!

Barnet:

Hjässbjudning

De flesta barn har nu huvudet nedåt och hakan in mot bröstet. Det här läget kallas för kron- eller hjässbjudning och är det vanligaste förlossningsläget. 

Vid det här laget är det lite tystare i magen. För det första har barnet inte mycket plats att röra sig på inne i livmodern. Rörelserna känns mer som knuffar eller stötar. För det andra sover ditt barn mer för att samla kraft att växa och utvecklas.

Mamman:

Låt förlossningen börja snart

Sover du oroligt och vaknar ofta? Det gör de flesta kvinnor. Det sägs att det här är kroppens sätt att förbereda sig på vad som komma skall – ett barn som vill äta dag och natt. 

Många kvinnor säger att de inte känner sig på topp under de sista veckorna. Det är normalt att känna sig instabil och ha humörsvängningar. Du kan börja grubbla, vara lättirriterad och känna det som om du inte får något gjort. Andra kvinnor får en energikick. Det är inte ovanligt att kvinnor runt den här tiden börjar storstäda huset, sätta igång med storbak eller laga massor av mat. Det kan vara bobyggarinstinkten. Du vill helt enkelt att hemmet ska vara i toppskick innan barnet kommer.



Varit på tur

Fick ju för oss att vi skulle ta en tur idag och åka upp till Strömstad och handla och titta lite på folk. Men gud va folk det var. Gick ju knappt att komma fram. Vi handlade först en bit utanför centrum. Efter det tog vi en tur igenom centrum och det va ju inte lite kö heller. Bilar och folk överallt. Men folk fick vi ju se i alla fall då *s*. Strömstad är ju känt för att ha mycket folk på sommaren.

Här är en bild från Strömstads hamn, hämtat från Strömstads hemsida.
Var lite svårt att få till en egen bild då det var så mycket bilar och folk överallt.
När vi kom hem började vi kolla på en film, men pojkvännen var så trött så han somnade och det höll jag nästan på att göra me.
Nu nalkas det snart middag och då blir det taccos:P.
Denna helgen blir en slapphelg, så ikväll blir det mysa till en bra film.

Det gick ju bra:)!

Ja, det gick ju faktiskt bra att komma hem igår:). Ingen bebis tittade ut på vägen. Mer våghalsiga var vi med att ta en liten omväg till svärföräldrarna som ligger på en camping ute på en ö i västkusten. Hade ju varit fint om det hade satt igång då. Blev då lite sent igår, fastän vi bara tog en kopp kaffe och åkte nästan direkt igen. Blev lite båtväntan på vägen hem, så vi var inte hemma förräns vid 21:30, fick ju handla lite på vägen hem också.
Väl hemma tittade vi lite på film, sen var den dagen slut för oss.
Idag har jag städat köket, käkat lite frukost och sen ska vi iväg och handla lite mer som vi missade igår.

Uppe tiidigt!

Vakna för lite mer än en timme sedan, men gick upp för en halvtimme sedan ungefär. Pojkvännen åkte till jobbet då. Natten var väll inte såå trevlig, då jag hade väldigt ont av foglossningen:(. Skulle resa mig upp för att gå på toa, men det gick väll sådär. Höll inte på att komma upp, så det fick bli en stund med foglossningsbältet innan jag kunde lägga mig igen.
Kollade på en annan film igår, The Storm
Den var bra, men väldigt seg, så jag orkade inte kolla på hela. Den var ju så lång. När klockan närma sig 23:30 tröttnade jag och gick och lade mig.
När jag då inte kunde sova, kollade jag på The Wicker man på datan. Såg inte så mycket av den, men det verkar bra.
Har fortfarande ganska ont av foglossningen, så det blir ganska så lugnt nu på morgonen. Sen får det bli att ta sig till affären och köpa kaffe som är helt slut:(. Måste ju ha kaffe på morgonen, annars blir jag kinkig. Måste även städa lite för det börjar verkligen bli dags och så får det bli att ta hand om tvätten.
Sen bär det ju av hem idag:), så jag får se om jag hinner att blogga lite mer idag, annars blir det när jag kommer fram ikväll eller imorgon.

En lugn dag!

Det har blivit en ganska lugn dag idag. Har inte haft så ont av foglossningen, men jag tog en lugn dag ändå:). Får bli desto mer imorgon, med städning och så.
Idag har jag suttit en hel del här och fixat med min nya blogg, diskat och till min glädje kom min pojkvän och kompisen hem med pizza, så jag slapp å laga mat:).
Ikväll blir det film och då blir jag nog lite sugen på denna:
Om det inte kommer något bra på tv då.

Nervös!

Talade precis med min pojkvän i telefon. Han vill åka hem över helgen och det vet ju han att jag oxå gärna vill. Men det är 23 mil här i från. Så då är frågan om jag klarar mig från att föda när vi är hemma.

En liten förklaring!
Min pojkvän är egenföretagare och kan då jobba nästan var som helst. Eftersom jag gärna vill att han ska vara med på förlossningen och han med förstås, så är jag med han i den staden han jobbar i för tillfället och här ska jag även föda. Det är ett ganska stort jobb som kommer bli färdigt i höst. Vi bor nu tillfälligt hos en kompis tills jag ska föda. När jag har fött åker jag hem igen. Problemet är att vi trivs inte i denna staden vi är i, tycker folk är lite knepiga här (därför skriver jag inte ut stadens namn, känner mig lite elak då). Därför åker vi hem över helgerna. Men nu har jag börjat få mycket förvärkar och vill inte riskera krångel om jag skulle föda i min hemstad, då jag har avslutat allt där hos min barnmorska. Fast i och för sig har jag ju alla papper i sjukväskan som ska med när jag föder, så det blir väll inte riktigt som att jag dyker upp från ingenstans. Sen har jag ju faktiskt adressen där, så då ska det väll inte vara några problem. Bara jag som nojar mig *s*.
Här är vi ju inte i fred heller när vi är inneboende. Så det ska faktiskt bli väldigt skönt att få komma hem en stund. Och å andra sidan så känner jag mig inte helt färdig med allt till bebisen kommer. Känner att jag behöver göra i ordning lägenheten mer.

Här kommer det lite saker jag har köpt till bebisen:)!

Baby-travel Amsterdam med liggdel. Liggdelen kunde det inte bli större bild på!
Troll skötbord!
Troll säng Tei!
Babyskydd 0-9 månader!
Grejerna är köpt på Babyproffsen och bilderna är där i från.

Välkommen till min nya blogg!

Ja då var det första dagen på min bebisblogg. Bebisen har inte kommit än, men nu är det inte såå långt kvar, endast 8 dagar kvar:). Kommer här att skriva mycket om bebislivet.

RSS 2.0